понедељак, 9. јун 2008.

Krema od bundeve i sira roquefort

Krema od bundeve i sira roquefort

krema-od-bundeve-i-roquefort.jpgTopla i ukusna kremica od bundeve i sira roquefort zagrejace vase telo i dusu. Probajte, priprema je jednostavna i brza.

Priprema:

1. Ogulimo i isecemo povrce na kockice.
2. Rastopimo margarin u zagrejanom tiganju i dodamo sitno seckani crni luk i przimo na laganoj vatri dok ne omeksa.
3. Dodamo bundevu, krompir, casu mleka i kockicu supe rastopljenu u casi tople vode.
4. Sacekamo da uzavri i smanjimo vatru na minimum, ostavimo da se krcka 20-ak minuta.
5. Sklonimo sa vatre, ostavimo da se malo ohladi i prodjemo je mikserom dok ne dobijemo homogenu masu.
6. Ako ispadne pregusta mozete je procediti kroz fino sito.
7. Pre serviranja dodamo pavlaku za kuvanje i sir roquefort u komadicima i promesamo da se malo otopi.
8. Probamo slanocu i po potrebi dodamo so.


Sastojci:

* 500gr bundeve
* 50gr sira roquefort
* 1 glavica crnog luka
* 1 krompir
* 1 casa mleka
* 1 kockica supe od povrca
* 1 casa pavlake za kuvanje
* margarin

Нема коментара: