Bundevara ili gibanica sa bundevom
bundevara.jpgBakina kuhinja…secanje na tu krupnu zenu zajapurenih obraza u perfektno ustirkanoj kecelji…njene bucmaste prste sa jednostavnom burmom umrljanom brasnom…i secanje na njenu gibanicu! Ostalo je samo secanje i miris bundeve.
Priprema:
1. Umesimo testo od svih sastojaka i ostavimo da se odmori u frizider na 20 minuta.Podelimo na dva dela i razvijemo u obliku tepsije,ja sam razvila u krug.
2. Namazemo i pobrasnimo tepsiju i stavimo prvo testo.Pospemo ga grizom i rasporedimo izrendanu bundevu,nju pospemo secerom i cimetom.
3. Rasprostremo gornje testo i izbockamo ga mestimicno.
4. Premazemo ga belancetom i pecemo na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.
5. Iako sam ga ja posula secerom u prahu moja baka to nije cinila.
Sastojci:
Testo
* 600gr.brasna
* 250gr.margarina
* 1/2 k.kas.soli
* 2 dcl.vode
* 2 kas.milerama ili pavlake
Fil
* 1/2 kg.rendane slatke bundeve
* 300gr.secera
* cimeta
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар