уторак, 10. јун 2008.

TRADICIJA RESTORANA

TRADICIJA RESTORANA

Restaurant-Bela lađa ima dugu tradiciju u ugostiteljstvu,i već godinama uspešno zadovoljava sve

zahteve svoje probrane gastronomske klijentele.


jelovnik


Vrhunski izbor jela pripremljen u visokom stilu majstora kulinarstva, učiniti
će Vašu posetu restoranu- Bela lađa -nezaboravnim iskustvom.

HLADNA PREDJELA
Pršut s maslinama i dinjom
Savici od šunke s hrenom
Carpaccio od goveđe pisanice
Tatarski biftek
Salata od piletine
Salata predjelo

PREDJELA OD MORSKIH PLODOVA
Dimljeni losos s penicom od hrena
Hladno topla salata od škampa
Salata od hobotnice
Koktel od škampa
Carpaccio od lososa

Supe, čorbe , potaži
Goveđa supa s rezancima
Krem čorba od povrća
Francuska čorba od luka
Krem čorba od plodova mora
Gratinirana čorba od gljiva

TOPLA PREDJELA
Beli rezanci s dimljenim lososm
Špageti s plodovima mora
Fussili s tunjevinom
Rižoto od škampa
Zeleni rezanci s škampima
Tortellini s pršutom i kaduljom
Ravioli s svežim sirom i spanaćem
Puževi "Bourgignone"
Gratinirane jakopske kapice
Pohane punjene bukovače

VEGETARIJANSKA JELA
Njoki s tartufima
Rižot s dimljenim sirom i penušcem
Zapečeni palačinci sa slatkim vrhnjem
Povrće na žaru s mozzarellom

JELA OD MESA
"Lađa" Steak
"Pepper" Steak
Beefsteak s tartufima
Sote stroganov
"Diplomatski" odrezak
Teleći kotlet u tignju
Teleći medaljoni u umaku od finih trava
Svinjska pisanica "dunđerski"
Svinjski medaljoni u umaku od brusnica
Ćureći odrezak "Klub lađa"
Karađorđeva šnicla
JELA OD RIBE
Pohani file smuđa
List u umaku od šampanjca
Školjke na žaru ili buzaru
Škampi "Cardinal"
Škampi na buzaru ili na žaru
Jadranska lignja na žaru ili pržena
Bela riba na žaru ili kuvana

PRILOZI PO IZBORU
SALATE RAZNE
IZBOR SIREVA

poSLASTICE
Sladoled po izboru
Creme caramel
Kup od šumskog voća
Torte razne
Savijača od jabuka
Palačinke razne


jelovnik

Mediteranski tanjur
(pršut,feta sir u maslinovom ulju s ružmarinom,salata od hobotnice)
Carpaccio
(ploske sirove govedske pisanice ili ribe na maslinovom ulju,kapare,ribani sir,pinjoli,maslac)
Bruschette sa salatom
(rajčica,tikvice,mozzarella,pršut,salata sa maslinama i orasima)
Fuži sa tartufima
Široki rezanci s plodovima mora
(škampi,kozice,dagnje,umak od kapara i vina)
Zapečeni zagorski štrukli
Puževi «Bourgignone»
(puževi zapečeni u maslacu sa začinima)

Bistra juha s rezancima
Krem juha od povrća
Gratinirana juha od vrganja

Beefsteak u umaku od zelenog papra
(flambiran whiskijem,povrće na maslacu,krumpir)
Svinjski medaljoni s ribizlama
(umak od poširanih jabuka,ribizla i cimeta,njoki)
Pureća prsa «Klub»
(pureća prsa omotan hamburgerom,prepečeni kruh,povrće na žaru,salata)
Teletina sa tartufima
(zapečeni teleći medaljoni u bogatom umaku od šunke,vrganja i tartufa,kroketi)
Pureći medaljoni u kikirikiju
(medaljoni panirani u kikirikiju,rezanci od riže s povrćem,soja sos)

Grdobina u pršutu
(medaljoni grdobine omotani pršutom,blitva na dalmatinski,palenta i rajčica sa žara)
File bijele ribe sa umakom od kozica i šafrana
(riža s bademima,povrće)
Tuna «Klub»
(medaljoni sa žara,prepečeni kruh,povrće sa žara,salata,pesto-aioli umak)
Brancin na žaru
(blitva s krumpirom)

Nougat mousse
(pjenica od nugata i čokolade,karamel umak)
Pita od manga i limuna
Francuske čokoladne kocke
(umak od naranče)
Kup od šumskog voća
(vanilija sladoled s vrućim umakom od šumskog voća)

Нема коментара: